VEELGESTELDE VRAGEN

Meesterlijk Vitaal
Praktijk voor Orthomoleculaire therapie en Natuurgeneeskunde

Wat is orthomoleculaire geneeskunde?

Heel simpel gezegd: weten hoe de chemische fabriek van ons lichaam werkt en hoe je de verstoringen opspoort.

  1. Hoe en wat je moet eten,
  2. Hoe de spijsvertering werkt,
  3. Hoe de hormoonhuishouding verloopt
  4. Hoe de uitscheidingsorganen werken etc.

Om vervolgens te kijken welke voeding, vitaminen, mineralen etc., voedingssupplementen het lichaam nodig heeft om de verstoring te verhelpen. Dit in combinatie met wel of niet een kruid.

Wat is epigenetisch?

Epigenetica gaat over de invloed van de omgeving op onze genen en heeft de meeste impact op wel of niet ziek worden. De genen zijn speelballen van de omgeving waaronder hormonen en andere signaalstoffen in ons lichaam zoals neurotransmitters en bepaalde cofactoren. Dit wordt weer beïnvloed door alles wat je drinkt (water of fris met fructose bijvoorbeeld), eet (kant en klaar of biologische voeding zelf bereiden), denkt (ben je blij of tob je veel) en doet zoals beweging (wel of niet).

Wat is natuurgeneeskunde?

De basis van de natuurgeneeskunde is dat uitsluitend het natuurlijke genezende vermogen van je eigen lichaam, van je eigen organisme, wordt aangesproken om genezing te bewerkstelligen. Bij de behandeling gaat de natuurgeneeskundige uit van het energetisch concept, de evenwichtige verdeling van de energie over het gehele menselijk lichaam. Daarbij zal de natuurgeneeskundige overigens principieel nooit schadelijke of sterk werkende middelen toepassen. De natuurgeneeskundige hanteert in de behandelingsmethode altijd het natuur-filosofisch principe van Hippocrates als uitgangspunt. Dat richt zich primair op het totale welbevinden, zowel lichamelijk als geestelijk, van de patiënt. Omdat het in de natuurgeneeskunde dus gaat om het functioneren van het organisme in zijn totaliteit, richt de aandacht van de natuurtherapeut zich dan ook in eerste instantie op de mens als geheel.