ONBEGREPEN KLACHTEN

Meesterlijk Vitaal
Praktijk voor Orthomoleculaire therapie en Natuurgeneeskunde

ONBEGREPEN KLACHTEN?

De orthomoleculaire geneeskunde gebruikt natuurlijke stoffen als ondersteuningsstrategie, waarbij het lichaam aangezet wordt zichzelf te genezen. Reguliere geneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde kunnen in bijna alle gevallen zonder problemen naast elkaar worden toegepast. Daarom wordt de orthomoleculaire geneeskunde ook vaak complementaire geneeskunde genoemd.

Als orthomoleculair epigenetisch therapeut heb je leren systeemdenken en kennis verworven die nodig is om voeding, beweging en suppletie op wetenschappelijk verantwoorde wijze (onderbouwing in PubMed) in te zetten.

Het systeemdenken vanuit de psycho-neuro-immunologie zorgt ervoor dat je klachten op alle niveaus aanpakt: via het centraal zenuwstelsel en het immuunsysteem bij de behandeling en preventie van hedendaagse aandoeningen zoals spijsverteringsstoornissen, diabetes 2 omkeerbaar, insulineresistentie, depressie, beginnende dementie, atheroslerose, schildklierklachten, osteoporose, gewrichtsaandoeningen als artrose reuma artritis, infecties zoals bijvoorbeeld Lyme, histamineklachten en allergische reacties, hormoonverstoringen, stress en burn-out. Dit systeemdenken leert ons dat de klacht of het symptoom zelden de plek is waar het lichaam ontregeld is geraakt. Dat zit veel dieper, begint veel eerder. We kijken over grenzen heen wat natuurlijk niet betekent dat we ‘alles weten’ want dat bestaat niet. Je lijf is zo complex en zal je altijd tot het uiterste helpen om in evenwicht te blijven en goed te functioneren. Daarom is het belangrijk dat je de homeostase zoveel mogelijk in balans houdt en daar waar mogelijk je leefstijl aanpast om je lichaam daarin te ondersteunen.

WAT KAN IK VOOR JE DOEN?

Orthomoleculaire therapie betekent dat ik de ontbrekende puzzelstukjes bij je onbegrepen klachten ga toevoegen in de vorm van voeding, supplementen of kruiden en beweging. Dat doe ik op maat, want als er geen tekort is in een bepaalde stof moet je het ook niet in hoge doses toevoegen (zoals vaak het beeld is van orthomoleculaire suppletie), dat kan namelijk totaal averechts werken. Als ik vermoed dat er een bepaald vitamine- of  mineraal tekort is zal ik dat in overleg laten testen via bloed of urine of speekselonderzoek of via een haarmineralen analyse. Dit kan soms via de huisarts, of ik vraag het aan bij een gespecialiseerd lab.

Bij de toepassing van de Dr. Schüssler Celzouten leer kan ik bepaalde ontbrekende stofjes opsporen via uitvragen en een gezichtsanalyse (geen make-up). Met celzouten kun je mooi ‘klein’ bijsturen. Een optimale hoeveelheid verschilt in iedere benadering per persoon, maatwerk dus. Ook heel geschikt voor kinderen.

Feit is dat onze huidige voeding qua voedingsstoffen niet meer zo rijk is. Dat komt onder andere doordat onze bodem uitgeput raakt en veel groente en fruit in hoog tempo in kassen wordt gekweekt. Dus ook al eet je nog zo gezond, onze huidige voeding is niet toereikend, vrijwel iedereen heeft behoefte aan iets extra.