In Nieuws

LEEFSTIJLGENEESKUNDE

Bent u vaak moe?

Steeds vaker krijgen mensen allerlei klachten en chronische aandoeningen die gerelateerd zijn aan onze welvaart. Dit is het gevolg van het feit dat wij ons tegenwoordig niet meer uitgebalanceerd voeden maar vullen en ook vaak te weinig bewegen. Chronische aandoeningen gaan vaak gepaard met vermoeidheidsklachten. Met de juiste voedingsmiddelen en beweging op de juiste manier gecombineerd, gaat u zich weer fit voelen. Door het systeemdenken vanuit de psycho-neuro-immunologie benadering wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam aangezet om de gezondheid verder te optimaliseren.  Uiteindelijk is het de bedoeling om zo min mogelijk supplementen te gebruiken en zoveel mogelijk te herstellen door middel van natuurlijke voeding. Het streefdoel is zelfvoorzienend zijn in de voeding en beweging. Door leefstijltraining en een deep learning-effect gaat de cliënt zelf meedenken en tot conclusies komen zodat verandering op gang komt.

 Werkwijze

Tijdens de eerste afspraak wordt een uitvoerige anamnese afgenomen. Dit gesprek zal zo’n anderhalf uur in beslag nemen. Tijdens deze anamnese wordt een beeld van uw aandoening, leefstijl, medicijngebruik gevormd en waardoor de klacht is ontstaan. Na het in kaart brengen hiervan wordt er meestal eerst een quick-win uitgevoerd om de energie een boost te geven. Daarna gaan we verder op zoek naar de oorzaak van de aandoening. Het doel van Meesterlijk Vitaal Praktijk voor Orthomoleculaire therapie en Natuurgeneeskunde is je te begeleiden naar een gezonde leefstijl, waar natuurlijke voeding en beweging onderdeel van uitmaken. Veel klachten en aandoeningen zijn gerelateerd aan onze ‘welvaart’ en aan zaken die we in het verleden hebben meegemaakt en mogelijk niet goed hebben verwerkt. Early-life-stress in je jeugd kan de oorzaak zijn van je huidige ziekte.

 

Vitamine K-meter

ontwikkeld door Prof. Cees Vermeer Universiteit Maastricht

Met de vitamine K-meter (via een gepatenteerd systeem) kan binnen enkele minuten uw vaatwand-conditie vastgesteld worden en daarmee een link gelegd worden naar uw vitamine-K status van uw lichaam.