DE PRAKTIJK

Meesterlijk Vitaal
Praktijk voor Orthomoleculaire therapie en Natuurgeneeskunde

Marijke van den Berk

Marijke van den Berk, orthomoleculair epigenetisch therapeut, fyto- en hormoontherapeut en Dr. Schüssler celzout consulent. Ik begeleid mensen die met hun gezondheid worstelen op hun pad op zoek naar meer vitaliteit.

Met twee rechtenopleidingen en jarenlange werkervaring nam ik in 2009 deel aan een leergang Spiritueel Leiderschap naar de leer van Anselm Grün. Daar zag ik dat ik nog over een andere kant beschikte dan alleen die van het recht waar mijn belangstelling naar uitging. Naast mijn werk ging ik op ontdekking en startte een 3-jarige vakopleiding Kruidengeneeskunde. Daarna kon ik niet meer stoppen en volgde Medische Basis Kennis, Psycho Sociale Basis Kennis, Van Passie naar Professie met de Chinese invalshoek, Orthomoleculair epigenetisch therapeut, Hormoontherapeut / EvoCircadian coach en Dr. Schüssler celzout Consulent.

Eind 2018 ben ik gestart met mijn praktijk Meesterlijk Vitaal Praktijk voor Orthomoleculaire therapie en Natuurgeneeskunde. De naam Meesterlijk Vitaal heb ik gekozen als knipoog naar mijn arbeidsverleden.

Ook ben ik aangesloten bij beroepsvereniging CAT level 5 en Kwaliteitstherapeuten en CAT Vergoedbaar level 5. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden mijn consult afhankelijk van hoe u bent bijverzekerd.

Werkwijze

Een afspraak kunt u maken per email : meesterlijkvitaal@gmail.com of telefonisch 06-11275505 (tel. bereikbaar ma t/m vr tussen 16.00 en 17.00 uur).

Voor onze eerste afspraak stuur ik u via de mail een bevestiging en een aantal vragenlijsten en een behandelovereenkomst. Deze lijsten helpen mij een duidelijk beeld te krijgen van uw klachten, de eventuele onderliggende oorzaken en – heel belangrijk – de hulpvraag. Ook stuur ik een eet dagboek mee met het verzoek het eetpatroon een paar dagen bij te houden. Ik wil graag weten wat u precies van mij verwacht zodat we dit goed kunnen afstemmen met mijn capaciteiten. Deze lijsten ontvang ik graag uiterlijk één week voor onze afspraak ingevuld retour zodat ik me kan voorbereiden. Het eerste consult (intake) duurt zo’n anderhalf uur, hierin bespreken we uitgebreid de vragenlijsten en brengen we de hulpvraag in kaart. De vervolg consulten duren drie kwartier tot een uur. Vervolgconsulten zijn er om vooruitgang te monitoren en indien nodig het plan van aanpak bij te stellen.

Soms kan er aanvullend onderzoek nodig zijn zoals ontlastingonderzoek bij darmklachten, speeksel- of urineonderzoek, bloedonderzoek of haarmineralentest. Omdat daar extra kosten aan verbonden zijn gaat dit altijd in overleg.

Vervolgens kan ik u een advies geven over voeding, supplementen, beweging, verandering van leefstijl in afstemming met u wat haalbaar is om uw doel te bereiken.

De praktijk is helaas niet toegankelijk voor invaliden.

Tarieven

– Intakegesprek duur ongeveer 70-90 minuten € 85,00
– Vervolgconsult van maximaal 30 minuten € 40,00
– Vervolgconsult van maximaal 60 minuten € 75,00
– StiffnoGraph meting € 7,50

Afzeggen/verplaatsen van een consult zie Algemene voorwaarden.

Betaling en vergoedingen

Het consult kan via iDeal betaallink (Rabo betaalverzoek) of contant worden betaald. De factuur ontvangt u via de mail.
Afhankelijk of u aanvullend bent verzekerd bij een zorgverzekeraar worden mijn consulten (deels) vergoed. Aan de aanvullende zorgverzekering is geen eigen risico verbonden, u kunt dus meteen vanaf het eerste consult declareren tot een bepaald bedrag per dag en tot een maximum.
Kijk hieronder bij de betreffende zorgverzekeraar of de consulten vergoed worden:

Welke zorgverzekeraars vergoeden consulten van Meesterlijk Vitaal in 2024

Toegekende prestatiecodes aan Meesterlijk Vitaal zijn:

  • 24005 Overige Natuurgeneeskunde
  • 24000 Behandeling Orthomoleculaire Geneeskunde
  • 24001 Behandeling Fytotherapie

Let op: aan de vermeldingen op de lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer informatie over de exacte voorwaarden, verwijs ik u graag naar de website van de desbetreffende zorgverzekeraar.