BLOEDVATEN

Meesterlijk Vitaal

Praktijk voor Orthomoleculaire therapie en Natuurgeneeskunde

KWALITEIT BLOEDVATEN METEN

Wil je weten of je risico loopt op vaatstijfheid als voorloper van aderverkalking?
De StiffnoGraph is een diagnostisch apparaat voor een snelle screening van de kwaliteit van de bloedvaten. Het meet op basis van een vinger de kwaliteit van de bloedvaten. Deze meting duurt ongeveer 2 minuten. Ook geeft het de saturatie (hoeveelheid zuurstof) en het aantal hartslagen per minuut weer.
Een slechte kwaliteit van de bloedvaten kan duiden op een mogelijk vitamine-K-tekort in de bloedvaten. Vitamine K behoort tot de vet oplosbare vitamines en wordt onderverdeeld in vitamine K1 (van plantaardige oorsprong) en vitamine K2 (gemaakt door bacteriƫn). De twee vormen hebben een verschillende chemische structuur, waardoor het transport in het bloed en uiteindelijk naar de weefsels verschilt. Waar vitamine K1 voornamelijk getransporteerd wordt naar de lever, is vitamine K2 belangrijker voor extra-hepatische weefsels
zoals onze botten en bloedvaten. Groene groenten (boerenkool, spinazie, spruitjes en broccoli) zijn de voornaamste voedingsbronnen van vitamine K1 en dragen voor 80-90% bij aan de totale vitamine K inname.
Gefermenteerde voedingsmiddelen (voornamelijk kaas en kwark) zijn de belangrijkste bronnen van vitamine K2.
De meting geeft als hulpmiddel een goede indicatie wat te doen bij bepaalde uitslagen. Voor verbetering van de kwaliteit van de aderen adviseer ik voeding, supplementen en beweging.

De StiffnoGraph is ontwikkeld door Prof. Dr. Cees Vermeer van de Universiteit Maastricht.

Meting: 7,50 euro (alleen in combinatie met een consult en geen nagellak)